Uvjeti korištenja

1. Opći dio

1.1. Uvod
Ovi Uvjeti korištenja primjenjuju se kao sporazum između Online Burze Prijevoda te Prevoditelja i Naručitelja (Korisnici) koji se registriraju na stranicama Online Burze Prijevoda www.prevedi.hr.

Oni također predstavljaju uvjete pod kojima je moguće koristiti stranice Online Burze Prijevoda na www.prevedi.hr i zato preporučujemo da ih pažljivo razmotrite.

Online Burza Prijevoda je mjesto koje omogućuje i olakšava kontakt i suradnju Prevoditelja i Naručitelja, stoga molimo Korisnike ovih stranica da poštuju ove Uvjete korištenja i jedni druge kako bi se suradnja na ovim stranicama mogla kontinuirano i nesmetano obavljati.

Svaki je pojedini Korisnik ovih stranica odgovoran za svoje ponašanje prema drugim Korisnicima, a također i za provedbu svojih prava i dužnosti u slučaju da ih drugi Korisnik prekrši ili povrijedi.

Korištenje stranica Online Burze Prijevoda dozvoljeno je samo punoljetnim osobama (starijima od 18 godina).

Svi se Korisnici ovih stranica slažu da ne smiju postupati suprotno odredbama propisanim ovim Uvjetima korištenja.

Ako se ne slažete s ovim Uvjetima korištenja, savjetujemo Vam da odmah prestanete koristiti ove stranice.

1.2. Sadržaj
Korisnici su suglasni da neće koristiti ovu stranicu ili njezin sadržaj, djelomično ili u potpunosti, u komercijalne svrhe (kopirati, prodavati i sl.).

Korisnici su sami odgovorni za podatke i sadržaje koje objave na ovim stranicama.

Suglasni su da neće koristiti sadržaje i/ili podatke koji:
• su nezakoniti, prijeteći, štetni, klevetnički, uvredljivi, vulgarni, nepristojni ili na bilo koji drugi način uznemirujući
• sadrže netočne, nepotpune ili lažne informacije o korisniku ili nekoj drugoj osobi
• krše autorska prava, poslovnu tajnu, intelektualno vlasništvo
• krše neki zakon ili propis
• sadrže kompjuterske viruse s namjerom da se ometa ili uništi funkcioniranje ovih i/ili nekih drugih stranica.

Online Burza Prijevoda ima pravo (ali ne i obvezu) pregledavati, odobriti, odbiti ili izmijeniti podatke ili sadržaje ako procijeni da su štetni za njezino poslovanje i ugled te ako sadrže gore spomenute elemente.

1.3. Naknade i provizija
Sve se naknade i iznosi na ovim stranicama iskazuju u hrvatskim kunama.
Isto se tako i sva plaćanja vrše u hrvatskim kunama.

Online Burza Prijevoda naplaćuje jedinstvenu proviziju u iznosu od 10% i za taj se postotak uvećavaju ponude Prevoditelja.

Online Burzi Prijevoda je provizija od svakog obavljenog prijevoda potrebna za stvaranje, hosting, održavanje te promociju ovih stranica te za trošak koji proizlazi iz eventualnih pritužbi na prijevod, kao i za naplatu bankovnih usluga za funkcioniranje naplate prijevoda.

1.4. Utvrđivanje identiteta
Online Burza Prijevoda može, u slučaju da se za time pokaže sumnja ili potreba, provjeriti identitet svojih Korisnika na način da od njih zatraži neki osobni podatak (npr. datum rođenja), osobni dokument (npr. osobnu iskaznicu) ili poduzme neke druge mjere (npr. provjera vlasništva e-mail adrese).
U slučaju da ne uspije pribaviti zatražene podatke, Online Burza Prijevoda može svojim Korisnicima ograničiti pristup korisničkom računu ili ga u potpunosti zatvoriti.

1.5. Korisnički račun
Svaki je Korisnik Online Burze Prijevoda na www.prevedi.hr odgovoran za svoj korisnički račun te je obvezan svako njegovo neovlašteno korištenje prijaviti djelatnicima Online Burze Prijevoda.
Djelatnici Online Burze Prijevoda mogu, u bilo kojem trenutku, ukinuti korisnički račun nekom svom Korisniku ako se ispostavi da je ove stranice koristio za protuzakonite, nepoštene ili nemoralne radnje ili ako njegovo ponašanje na bilo koji način ne udovoljava uvjetima iz ovog sporazuma.

1.6. Osobni podaci
Online Burza Prijevoda obvezuje se da neće ni na koji način dijeliti ili objavljivati osobne podatke Prevoditelja i Naručitelja registriranih na ovim stranicama, bez njihovog prethodnog jasnog pristanka.

1.7. Sigurnost korisnika
Korisnici Online Burze Prijevoda (Naručitelji i Prevoditelji) suglasni su da ove stranice koriste na vlastiti rizik budući da se na internetu ne može u potpunosti jamčiti za ispravnost podataka ili nečiji identitet, kao što se ne može jamčiti da će svi korisnici na ovim stranicama postupati profesionalno i u skladu sa zakonom.

1.8. Opća ograničenja
• Korisnicima nije dopušteno oglašavanje na stranicama Online Burze Prijevoda
• Korisnici neće slati neželjene komercijalne poruke (spam) putem svojih korisničkih računa
• Korisnici su suglasni da neće mijenjati, distribuirati, kopirati, objavljivati, licencirati, prenositi ili prodavati bilo koje podatke, softver, proizvode ili usluge dobivene od ili putem ovih stranica
• Korisnici neće otvarati višestruke korisničke račune iz bilo kojeg razloga ili u bilo kojim okolnostima

1.9. Izmjene Uvjeta korištenja
Online Burza Prijevoda zadržava pravo izmjene ovih Uvjeta korištenja. Sve će eventualne izmjene Online Burza Prijevoda istaknuti na svojim stranicama.

Preporučujemo Vam da se upoznate i s Uvjetima korištenja za Prevoditelje i Naručitelje prijevoda.